هموگلوبینوری حمله ای شبانه

تعریف بیماری

هموگلوبینوری حمله­ای شبانه یا PNH نوعی آنمی همولیتیک مزمن بوده که بدلیل جهش­های سوماتیک اکتسابی در پیش­سازهای اریتروئید، حاصل می­شود. اساس ابتلا به این بیماری، نقص در پروتئینی بنام GPI یا گلیکوزیل فسفاتیدیل اینوزیتول در غشای RBC  است. این پروتئین به عنوان لنگر عمل نموده و تعداد خیلی زیادی پروتئین و آنزیم به این لنگر متصل می­شوند. از جمله پروتئینهایی که به GPI [1] متصل می­شود، CD59 و CD55 می­باشند که جزء پروتئین­های مهار کننده کمپلمان هستند، در نتیجه چون پروتئین­های مهار کننده کمپلمان در این افراد کاهش می­یابد، RBC های این بیماران نسبت به اجزای کمپلمان حساس بوده و زودتر لیز می­شود.

عوارض بیماری :

افراد مبتلا به این بیماری همولیز داخل عروقی، دیستونی ماهیچه های صاف، نارسایی کلیوی، فشار خون شریانی و ریوی، بیماری های عفونی مکرر و افزایش ریسک پیامد های شدید ترومبوتیک را تجربه می­کنند. برخی بیماران مبتلا به PNH در فرایند بیماری خود ممکن است دچار سرکوب بافت مغز استخوان شده، لذا این بیماران ممکن است در نهایت، به آنمی آپلاستیک مبتلا شوند. بطوریکه، تقریباً 40 درصد از بیماران مبتلا به آنمی آپلاستیک شواهدی از ابتلا به PNH را در تاریخچه خود دارند. 

تشخیص:

روش های زیادی برای تشخیص این بیماری وجود دارد  که مهمترین آنها شامل HAMs Test  و تست ساکارز ،فلوسایتومتری و PIG-A mutation می­باشد.روش فلوسایتومتری از روش های دیگر اختصاصیت و حساسیت بیشتری دارد.

تشخیص PNH
جهت تشخیص PNH دو تست غیر اختصاصی و دو تست اختصاصی وجود دارد:
غیر اختصاصی:

  • Ham test (سرم اسیدیفیه)
  • Sucrose test(سوکروز تست)

اختصاصی:

  • فلوسایتومتری
  • تست ائرولایزین
    در آزمایشگاه تخصصی شمس هم تست­های غربالگری  و هم تست­های اختصاصی همچون ارزیابی مارکر­های CD55, CD59 توسط فلوسایتومتری برای بیماری PNH انجام می­پذیرد

درمان:
برای درمان این بیماری از دارویی به نام اکولیزوماب استفاده می­شود که یک داروی مهاری است و باعث مهار قسمتی از سیستم کمپلمان می­شود.

ساعت کاری آزمایشگاه:

شنبه تا چهارشنبه 7:30 صبح تا 22
پنجشنبه 7:30 صبح تا 20

 

شماره تماس پذیرش: 05138401242 – 05138462978

لینک های مرتبط:

همکاری با ما
تماس با ما 
درباره ما

آدرس آزمایشگاه:

مشهد، خیابان احمدآباد، خیابان محتشمی 1، ساختمان شفا

حقوق مالکیت معنوی این وب سایت برای آزمایشگاه سمش محفوظ است./ طراح نجمه زارعی مقدم

هموگلوبینوری حمله ه­ای شبانه

دکتر ثمانه  فیضی در سال 1367 موفق به اخذ مدرک پزشکی عمومی خود از دانشگاه علوم پزشکی مشهد شده اند و بعد از گذراندن طرح و تعهد خدمت خود در سال 1376 موفق به اخذ مدرک دمتری تخصصی پاتوبیولوژی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد شده اند.

در دوره گذراندن ضریب k خود بعنوان مدرس در دانشکده داندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشغول تدریس بوده اند.

و بعد از ان دوره بعنوان پاتولوژیست در آزمایشگاه بالینی مشهد  مشغول فعالیت بوده اند.

و هم اکنون بعنوان موسس آزمایشگاه شمس در خدمت مراجعین و همکاران گرامی می بآشد.

دکتر پروانه حکیمی فر در سال 1366 موفق به اخذ مدرک پزشکی عمومی خود از دانشگاه علوم پزشکی مشهد شده و بعد از گذزاندن طرح و فعالیت در زمینه پزشکی در مشهد در سال 1374 موفق به اخذ مدرک دکتری تخصصی پاتوبیولوژی شده و بعد از گذراندن ضریب k خود  به استان هرمزگان مراجعت کرده و در دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس  بعنوان هیئت علمی مشغول به فعالیت و تدریس تا سال 1397 بوده است.

 5 سال ازمدت فعالیت علمی خود را در دانشگاه علوم پزشکی تبریز بعنوان هیئت علمی مشغول به فعالیت بوده است

در این مدت همزمان در ازمایشگاه های بالینی  بعنوان پاتولوژیست  فعالیت کرده و از سال 1399 تا کنون در ازمایشگاه تخصصی شمس بعنوان مسوول فنی در خدمت مراجعین و همکاران گرامی می باشند

بیمار محترم، توجه فرمایید که جهت دریافت جواب آزمایش خود به صورت آنلاین به نام کاربری و پسورد نیاز دارید. نام کاربری شما شماره درج شده در انتها برگه پذیرش و پسورد شما شماره موبایلتان میباشد.