بیمار محترم، توجه فرمایید که جهت دریافت جواب آزمایش خود به صورت آنلاین به نام کاربری و پسورد نیاز دارید. نام کاربری شما شماره درج شده در انتها برگه پذیرش و پسورد شما شماره موبایلتان میباشد.
بتاتالاسمی از هموگلوبینوپاتیهای شایع ژنتیکی است که به صورت اتوزومال مغلوب به ارث میرسد. این بیماری به دلیل کاهش سنتز یا عدم سنتز زنجیرهی بتا در هموگلوبین ایجاد شده و از مشخصههای بارز آن، میتوان به تغییر شکل استخوانها به خصوص استخوانهای صورت، اختلال در رشد، اسپلنومگالی، خونسازی خارج سلولی، نارساییهای قلبی و اختلالات غدد اشاره کرد.
از لحاظ کلینیکی سه نوع کلی از این بیماری شناخته شده است که بر اساس شدت و نقص ژنتیکی مرتبط طبقه بندی شدهاند: بتاتالاسمی ماژور، بتاتالاسمی مینور و بتاتالاسمی اینترمدیا یا حدواسط. بیش از 2 میلیون نفر در ایران مبتلا به بتاتالاسمی مینور هستند و تاکنون 60 نوع جهش در بیماران ایرانی گزارش شدهاست.
درمان و پیشگیری از بتاتالاسمی برای جلوگیری از عدم ایجاد عوارض ثانویه و بهبود کیفیت زندگی در این افراد ضروری است. در حال حاضر، هیچ درمان مشخصی برای این بیماری وجود ندارد. انتقال خون و درمان شلاته کردن گرانباری آهن کیفیت زندگی بیماران را تا حدی افزایش میدهد. برخی بیماران با پیوند سلولهای بنیادی، به صورت قطعی درمان شدهاند اما این درمان به دلیل محدودیت در یافتن اهداکننده و همچنین عوارض بالینی ناشی از پیوند، بسیار محدود است. روشهای مشابهی نظیر ژنتراپی و استفاده از سلولهای پرتوان القایی نیز وجود دارد که مزایای این روشها عدم نیاز به اهداکننده بوده اما روشهایی گران هستند. هردوی این روشها به دلیل استفاده از وکتورهای ویروسی شانس ایجاد سرطان را بالا میبرند.
القای هموگلوبین جنینی یا HbF در فرد، یکی از روشهای درمانی است که در آن به دلیل نقص در HbA و اختلال در اکسیژنرسانی به عنوان جایگزین استفاده میشود. از استراتژیهای افزایش HbF میتوان به روش دارودرمانی و دستکاری ژنتیکی در فاکتورهای موثر در سوئیچ ژنی گاماگلوبین به بتاگلوبین و روشن کردن ژن گاماگلوبین اشاره کرد. در نتیجه، با توجه به تحقیقات صورت گرفته، در میان درمانهای ذکر شده القای HbF از طریق دارویی، میتواند درمان مناسبی باشد ؛ زیرا نسبت به سایر درمانها عوارض کمتری داشته و همچنین در دسترستر است.
شنبه تا چهارشنبه 7:30 صبح تا 22
پنجشنبه 7:30 صبح تا 20
شماره تماس پذیرش: 05138401242 – 05138462978
همکاری با ما
تماس با ما
درباره ما
مشهد، خیابان احمدآباد، خیابان محتشمی 1، ساختمان شفا
حقوق مالکیت معنوی این وب سایت برای آزمایشگاه سمش محفوظ است./ طراح نجمه زارعی مقدم
بیمار محترم، توجه فرمایید که جهت دریافت جواب آزمایش خود به صورت آنلاین به نام کاربری و پسورد نیاز دارید. نام کاربری شما کد پذیرش و پسورد شما شماره موبایلتان میباشد.
دکتر ثمانه فیضی در سال 1367 موفق به اخذ مدرک پزشکی عمومی خود از دانشگاه علوم پزشکی مشهد شده اند و بعد از گذراندن طرح و تعهد خدمت خود در سال 1376 موفق به اخذ مدرک دمتری تخصصی پاتوبیولوژی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد شده اند.
در دوره گذراندن ضریب k خود بعنوان مدرس در دانشکده داندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشغول تدریس بوده اند.
و بعد از ان دوره بعنوان پاتولوژیست در آزمایشگاه بالینی مشهد مشغول فعالیت بوده اند.
و هم اکنون بعنوان موسس آزمایشگاه شمس در خدمت مراجعین و همکاران گرامی می بآشد.
دکتر پروانه حکیمی فر در سال 1366 موفق به اخذ مدرک پزشکی عمومی خود از دانشگاه علوم پزشکی مشهد شده و بعد از گذزاندن طرح و فعالیت در زمینه پزشکی در مشهد در سال 1374 موفق به اخذ مدرک دکتری تخصصی پاتوبیولوژی شده و بعد از گذراندن ضریب k خود به استان هرمزگان مراجعت کرده و در دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس بعنوان هیئت علمی مشغول به فعالیت و تدریس تا سال 1397 بوده است.
5 سال ازمدت فعالیت علمی خود را در دانشگاه علوم پزشکی تبریز بعنوان هیئت علمی مشغول به فعالیت بوده است
در این مدت همزمان در ازمایشگاه های بالینی بعنوان پاتولوژیست فعالیت کرده و از سال 1399 تا کنون در ازمایشگاه تخصصی شمس بعنوان مسوول فنی در خدمت مراجعین و همکاران گرامی می باشند
بیمار محترم، توجه فرمایید که جهت دریافت جواب آزمایش خود به صورت آنلاین به نام کاربری و پسورد نیاز دارید. نام کاربری شما شماره درج شده در انتها برگه پذیرش و پسورد شما شماره موبایلتان میباشد.