AMH چیست؟

آنتی مولرین(Anti-Mullerian Hormone)یک هورمون پروتئینی است که در زمان بلوغ و باروری توسط سلول‌های گرانولوزای فولیکولهای اولیه تخمدان ترشح می‌شود. AMH تنها توسط فولیکول های ریز آنترال و با قطر کمتر از ۶ میلی متر ترشح می‌گردد، مقدار آن در خون می‌تواند نشان دهنده فولیکول‌های در حال رشد و میزان کل ذخایر فولیکولی تخمدان و یا در واقع همان ذخیره تخمدان باشد.

AMH، در فولیکول‌های بزرگتر از ۸ میلی‌متر وجود ندارد؛ بنابراین می‌توان گفت سطح AMH در بدن تقریباً ثابت است. گذر زمان سبب کاهش ذخایر فولیکولی تخمدان و در نتیجه کاهش سطح AMH در بدن می‌شود. از طرفی زمانی که تعداد زیادی فولیکول کوچک در تخمدان وجود داشته باشد(مشابه آنچه که در زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک وجود دارد)میزان AMH افزایش می‌یابد و از این رو آزمایش AMH تجویز می‌گردد.

نحوه ترشح AMH در زنان و مردان چگونه است؟

ترشح هورمون AMH در مردان توسط بیضه‌ها و در زنان به کمک تخمدان‌ها صورت می‌گیرد. بیضه پسربچه‌ها از اوایل تولد، هورمون AMH  را ترشح می‌کند تا علاوه‌بر تقویت رشد دیگر اندام‌های تولیدمثل، مانع از شکل‌گیری ارگان‌های تولیدمثل زنانه در آن‌ها شود. میزان ترشح AMH در پسران تا دوره بلوغ افزایش می‌یابد و سپس کمتر می‌شود. این وضعیت در دختران کاملاً متفاوت است؛ به‌نحوی‌که جهت شکل‌گیری اندام تولیدمثل زنانه، ترشح AMH تا زمان بلوغ اندک است و سپس توسط تخمدان‌ها افزایش می‌یابد. البته با رسیدن به دوران یائسگی به حدی از میزان AMH کم می‌شود که نمی‌توان آن را اندازه‌گیری کرد.

کاربردهای تست AMH چیست؟

  •        ارزیابی سلامت تخمدان‌ها، میزان ذخیره تخمدان و وضعیت فولیکول‌ها در روند درمان ناباروری
  •        ارزیابی سندرم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان
  •        ارزیابی سرطان تخمدان و پایش اثربخشی درمان‌های مربوط به آن
  •        پیش بینی شروع دوره یائسگی
  •        یافتن علل و دلایل یائسگی زودرس
  •        تعیین علت آمنوره یا عدم قاعدگی تا سن ۱۵ سالگی یا توقف آن در سنین بالاتر
  •        علت‌یابی در خصوص پریود نامنظم برخی از زنان
  •        ارزیابی عملکرد بیضه‌ها در نوزادان پسر
  •        بررسی علل فقدان یکی از بیضه‌ها یا پنهان بودن آن
  •       مشخص نمودن دلیل بروز صفات مردانه همچون پرمویی (ویریلیزاسیون)، بم شدن صدا و در زنان

حد ذخیره تخمدان نرمال چقدر باید باشد؟

حد نرمال AMH به سن هر فرد بستگی دارد. مثلاً سطح ذخیره تخمدان نرمال برای یک خانم در سن ۴۲ سالگی در حالی است که همان مقدار برای یک خانم ۳۲ ساله به معنای پیری نابهنگام تخمدان می‌باشد. سطح نرمال AMH در خون برای زنان زیر ۳۵ سال مطابق جدول زیر است:

 

تفسیر آزمایش(خانم زیر 35 سال)

سطح AMH خون

بالا

بیشتر از 4 نانوگرم بر میلی‌لیتر

طبیعی

1.5-4 نانوگرم بر میلی‌لیتر

پایین

0.5-1 نانوگرم بر میلی‌لیتر

خیلی پایین

کمتر از 0.5 نانوگرم بر میلی‌لیتر

تست AMH چگونه انجام می‌شود؟

برای تست میزان هورمون AMH، یک خونگیری ساده به اندازه چند سی سی از سیاهرگ‌های سطحی در آزمایشگاه انجام می‌شود که به تعیین ذخیر تخمدان کمک می‌کند. بعد از انجام خونگیری، کارشناسان  ما در آزمایشگاه تخصصی شمس با روش فلورسنس ایمونواسی؛ این آزمایش را انجام می‌دهند.

ارتباط بین سطح AMH و موفقیت IVF

موفقیت روش IVF تا حد زیادی به تعداد و کیفیت تخمک‌های بازیابی‌شده بستگی دارد. ذخیره تخمدانی کافی که با سطح بالای AMH شناسایی می‌شود، شانس موفقیت IVF را بالا می‌برد. این تست حساس و مهم در آزمایشگاه تخصصی شمس با دقت و حساسیت بالا؛ انجام می‌شود.

ساعت کاری آزمایشگاه:

شنبه تا چهارشنبه 7:30 صبح تا 22
پنجشنبه 7:30 صبح تا 20

 

شماره تماس پذیرش: 05138401242 – 05138462978

لینک های مرتبط:

همکاری با ما
تماس با ما 
درباره ما

آدرس آزمایشگاه:

مشهد، خیابان احمدآباد، خیابان محتشمی 1، ساختمان شفا

حقوق مالکیت معنوی این وب سایت برای آزمایشگاه سمش محفوظ است./ طراح نجمه زارعی مقدم

AMHچیست؟

دکتر ثمانه  فیضی در سال 1367 موفق به اخذ مدرک پزشکی عمومی خود از دانشگاه علوم پزشکی مشهد شده اند و بعد از گذراندن طرح و تعهد خدمت خود در سال 1376 موفق به اخذ مدرک دمتری تخصصی پاتوبیولوژی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد شده اند.

در دوره گذراندن ضریب k خود بعنوان مدرس در دانشکده داندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشغول تدریس بوده اند.

و بعد از ان دوره بعنوان پاتولوژیست در آزمایشگاه بالینی مشهد  مشغول فعالیت بوده اند.

و هم اکنون بعنوان موسس آزمایشگاه شمس در خدمت مراجعین و همکاران گرامی می بآشد.

دکتر پروانه حکیمی فر در سال 1366 موفق به اخذ مدرک پزشکی عمومی خود از دانشگاه علوم پزشکی مشهد شده و بعد از گذزاندن طرح و فعالیت در زمینه پزشکی در مشهد در سال 1374 موفق به اخذ مدرک دکتری تخصصی پاتوبیولوژی شده و بعد از گذراندن ضریب k خود  به استان هرمزگان مراجعت کرده و در دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس  بعنوان هیئت علمی مشغول به فعالیت و تدریس تا سال 1397 بوده است.

 5 سال ازمدت فعالیت علمی خود را در دانشگاه علوم پزشکی تبریز بعنوان هیئت علمی مشغول به فعالیت بوده است

در این مدت همزمان در ازمایشگاه های بالینی  بعنوان پاتولوژیست  فعالیت کرده و از سال 1399 تا کنون در ازمایشگاه تخصصی شمس بعنوان مسوول فنی در خدمت مراجعین و همکاران گرامی می باشند

بیمار محترم، توجه فرمایید که جهت دریافت جواب آزمایش خود به صورت آنلاین به نام کاربری و پسورد نیاز دارید. نام کاربری شما شماره درج شده در انتها برگه پذیرش و پسورد شما شماره موبایلتان میباشد.